Infarct vs Atac de panica

Evolutia psihoterapiei
decembrie 13, 2019
Lipsa somnului
decembrie 13, 2019

Infarct vs Atac de panica

Tu știi care este diferența dintre un infarct și un atac de panică?

 

Aceste probleme de sănătate sunt deseori confundate una cu cealaltă deoarece, la prima vedere, au simptome foarte asemănătoare.

 

Simptomele infarctului

  • Dacă suferi un infarct, simți o durere apăsătoare în centrul pieptului, care poate radia spre brațul stâng și spate.
  • De asemenea, durerea ar putea radia și spre gât, maxilar și molari.
  • Intensitatea durerii variază, dar aceasta durează mai mult de 5 minute și nu-ți afectează respirația.
  • Vei simți și o senzație de mâncărime, deseori doar la nivelul brațului stâng.
  • Alte simptome frecvente ale infarctului sunt transpirațiile reci, greața și chiar voma.

 

Ce sunt atacurile de panică?

Atacurile de panică, numite și atacuri de anxietate, reprezintă reacții intense însoțite de senzația că nu ne putem controla mintea și corpul.

Ca să putem face diferența dintre un infarct și un atac de panică, trebuie să luăm în considerare gândurile care provoacă cea de-a doua problemă. De obicei, acestea tind să fie alarmante și declanșează reacție o fiziologică rapidă și generala, care apare deși nu exista niciun pericol real în preajmă.

Când vine vorba de atacurile de panică, este bine de reținut faptul că ele se pot declanșa în cele mai obișnuite și aparent calme momente din viața de zi cu zi.

  • În general, simptomele atacurilor de panică durează cel mult 10 minute. Acestea constau în dureri intermitente în regiunea pieptului.
  • Totodată, vei observa o senzație de amorțeală și junghiuri. Însă aceste simptome nu vor afecta doar brațul stâng, ele putând radia spre brațul drept, ambele picioare, precum și spre degetele mâinilor și ale picioarelor.
  • Atunci când cineva face un atac de panică, respectivul sau respectiva va avea gânduri iraționale, de parcă ar înnebuni.

În cazul în care experimentezi simptome îngrijorătoare și nu ești sigur dacă este vorba despre un infarct sau un atac de panică, consultă imediat un medic. Infarctul poate cauza moartea dacă nu este tratat la timp. A face diferența dintre un infarct și un atac de panică este un lucru vital.

Dacă insa experimentezi aceste simptome în mod regulat, consultă un psihoterapeut. Terapia scurta strategica te poate ajuta să scapi de atacurile de panica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button