Psihoterapia online

Noua metode prin care iti poti gestiona furia
ianuarie 22, 2020

Psihoterapia online

 

Ce este psihoterapia online?

Mai intai sa vedem ce este psihoterapia. Psihoterapia este un proces prin care pacientul sau clientul, in prima faza, isi intelege cauzele simptomelor pe care le are. Fara aceasta intelegere nu se poate trece la pasul urmator, care este intelegerea functionarii acestor simptome.
Dupa ce intelege si acest lucru, urmeaza interventia in sine. Aceasta interventie presupune practicarea unor exercitii si tehnici specifice, care ii permit clientului sa preia controlul asupra propriilor ganduri si emotii. Totodata, aceste tehnici reprezinta un instrument foarte eficient de iesire din criza sau de diminuare si exterminare a starilor negative profunde. Poate sa para complicat, insa in practica este mult mai simplu, plus ca psihoterapeutul adapteaza explicatiile si tehnicile la fiecare client in parte, considerand modul acestuia de gandire si experienta lui de viata.

Tocmai de aceea, la inceputul terapiei, psihoterapeutul investigheaza amanuntit viata clientului. Scopul principal al terapiei este acela de a restructura gandirea clientului, astfel incat sa nu mai aiba starile negative cu care a apelat la terapie si sa isi insuseasca instrumentele necesare unei autointerventii, atunci cand se simte rau, acest lucru permitandu-i sa devina independent de ajutorul terapeutului.
Psihoterapia online se desfasoara folosind programele Skype sau Whatsapp cu voce, programe ce le permit, terapeutului si clientului, sa comunice fluent si eficient.

 Cine poate apela la psihoterapia online?

Psihoterapia online este dedicata oamenilor care au nevoie de psihoterapie, dar care nu au timp sau le este rusine sa apeleze la un specialist atunci cand au o problema, Stim ca in Romania inca e rusine sa apelezi la psihoterapie atunci cand ai o problema. Cu ajutorul platformei video de comunicare, dispar barierele impuse de stigmatizare, dar si cele de spatiu si timp. Trebuie doar sa deschizi platforma, iti pui castile si intri in contact terapeutul. Nu e nevoie sa te deplasezi. Poti face asta oriunde, cu conditia sa fie liniste si sa ai posibilitatea de a te concentra la cee ace iti comunica terapeutul. In plus, daca esti plecat din tara si nu ai la dispozitie un psihoterapeut, acest serviciu este foarte usor de accesat.

În plus, persoanele care suferă de depresie, tulburare de stress posttraumatic sau tulburări de anxietate tind să aibă probleme de motivație. S-ar putea să fie dificil să te cobori din pat în unele zile, cu atât mai puțin să te urci în mașină și să conduci la o întâlnire în oraș. Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care persoanele care au nevoie de terapie ajung să nu primească ajutorul de care au nevoie. A putea beneficia de terapie din confortul propriei case este un mare beneficiu.

Care este costul unei sedinte de psihoterapie online?

Preturile nu difera de cel de la cabinet si este de 120 lei/sedinta.

Intr-o sedinta de psihoterapie online intervine un ecran intre client si terapeut. Poate fi mai putin eficienta terapia din acest motiv?

Sunt multe studii care arata ca este la fel de eficienta ca cea din cabinet. In plus, e mai comoda, mai facila si dispare stigmatizarea.

Mai multe detalii despre eficienta terapiei online se pot regasi aici: https://www.apa.org/helpcenter/online-therapy

De ce este bine sa apelam la un terapeut atunci cand avem o problema, indiferent ca alegem varianta de cabinet sau cea online?

Atunci cand refuzi sa recunosti o problema, nu faci altceva decat sa ascunzi „gunoiul” sub pres, care o sa iasa la iveala sub o forma sau alta. Terapia asta face. Te ajuta sa constientizezi problema si sa o rezolvi. Insa este foarte important sa fii sincer cu tine, dar si cu terapeutul. Si sa fii constant in lucrul cu tine. Doar asa iti vei gasi echilibrul.

Ce tip de psihoterapie se poate practica online?

Psihoterapia Scurta Strategica este una dintre putinele forme de psihoterapie care permite ca sedintele sa fie tinute si online si sa fie la fel de eficiente ca si sedintele din cabinet.

Cum se desfasoara sedintele online?

Sesiunile online se pot desfasura prin conferinte video Skype sau Whatsapp.

Unde pot sa apelez pentru a-mi face prima programare?

La numarul de telefon 0722 531 106 sau la adresa de email: contact@terapielapsiholog.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button